LIJNZAAD is ontegensprekelijk de beste natuurlijke remedie om u op serene wijze door uw menopauze heen te helpen. Er is tot dusver geen enkele andere plant bekend die zoveel kwaliteiten verenigt als lijnzaad.
Lijnzaad is uitstekend geschikt voor een ‘evenwichtige’ menopauze, m.a.w. een menopauze zonder opvliegers, prikkelbaarheid, hormonaal onevenwicht, enz...
Lijnzaad bevat in de eerste plaats een meervoudig onverzadigde vette olie met een zeer hoog gehalte essentiële vetzuren die tot de laxerende werking van het zaad bijdragen. De plant is rijk aan lignanen (fyto-oestrogenen), omega 3, antioxidanten en vezels. Ze werkt in op de hormoonhuishouding en helpt zo enkele ongemakken van de menopauze, zoals opvliegers, te beperken.
Het lijnzaad moet worden gemalen om door het organisme te kunnen worden opgenomen. Het kan ook in de vorm van olie worden genuttigd.

OPUNTIA heeft een antioxiderende werking en speelt een neurobeschermende rol. Deze vrucht heeft een bijzonder hoog gehalte aan calcium, magnesium, ijzer en koper. Ze bevat daarenboven essentiële vetzuren, waaronder linolzuur (omega 6), en heeft bijgevolg een uitstekende verzachtende en huidherstellende werking. Er werd vastgesteld dat personen die geregeld nopal tot zich nemen, minder honger hebben. Dat is toe te schrijven aan het hongerstillende effect van pectine, een oplosbare en viskeuze vezel die in het spijsverteringskanaal in een geleiachtige substantie verandert. De actieve stoffen van nopal zijn erg belangrijk in een vermageringskuur. Ze stillen de honger, versnellen de transit en regelen de bloedsuikerspiegel. Opuntia bezorgt u hetzelfde gevoel van verzadiging, waardoor u minder zin hebt tussendoortjes.

CICHOREIWORTEL is bijzonder rijk aan inuline. Hij bevordert de toename van heilzame darmbacteriën en voorkomt zo onaangename gasvorming die uw buik doet opblazen. Cichorei verhoogt de aanwezigheid van bifidobacteriën in de darmen (prebiotisch effect), stimuleert de eetlust en verlicht functionele maagstoornissen, maar heeft ook talloze andere positieve eigenschappen. Zo verlaagt hij het gehalte aan bloedlipiden, helpt hij osteoporose voorkomen en bezit hij een antihepatotoxische eigenschap.
Van oudsher wordt de cichoreiwortel gebruikt om de spijsvertering en afscheiding van water door de nieren te bevorderen, maar hij stimuleert ook de afscheiding door andere organen en vergemakkelijkt gewichtsverlies.

GROENE THEE bezit talloze weldadige eigenschappen voor de gezondheid en voorkomt verschillende ziekten. Deze thee biedt in het bijzonder een oplossing voor de problemen waarmee vrouwen in de menopauze te maken krijgen. Daarnaast helpt groene thee ook in de strijd tegen osteoporose en heeft hij een ontspannend effect. De grootste troef van groene thee is echter toe te schrijven aan zijn antioxiderende werking dankzij de aanwezigheid van polyfenolen en flavonoïden. Die stoffen zijn erg doeltreffend in de strijd tegen vrije radicalen die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor de veroudering, verschillende cardiovasculaire ziekten en kanker. Groene thee is rijker aan antioxidanten dan de meeste soorten groenten en fruit die nochtans bekend staan om hun hoge gehalte aan antioxidanten. Zo bevatten twee kopjes thee bijvoorbeeld evenveel antioxidanten als 7 glazen vers geperst sinaasappelsap. Zijn vermogen om weerstand te bieden aan vrije radicalen is zelfs 4 keer groter dan de niet minder bekende vitamine C en vitamine E.
Groene thee is tot slot ook een bijzonder doeltreffend urineafdrijvend middel en een natuurlijk wapen om het gehalte aan slechte cholesterol te doen zakken.

ENGELWORTEL beschikt over uitstekende krampstillende eigenschappen. De wortel werkt galafdrijvend en bevordert zo de spijsvertering. Hij voorkomt niet alleen gasvorming, luchtophoping en een opgeblazen gevoel in de darmen, maar werkt ook prikkelend en verdrijft vermoeidheid. Engelwortel is erg doeltreffend bij colitis omdat hij darmkrampen en buikpijn kalmeert.